Data

Home > Diensten > Data

Wij helpen jou met het bereiken van jouw doelen, door data effectief in te zetten

Data Engineering, Data Science, Business Intelligence (BI), Data Management en ga zo maar door. Allemaal ontzettend mooie termen, maar waar start je nu mee als je aan de slag wilt met data? Wat zijn de valkuilen en hoe komen we het snelst bij het gewenste resultaat? Iedere vraag is anders en wij helpen waar nodig. Onze Dux’ers leveren pragmatische oplossingen die werken, waar jouw vertrekpunt zich ook bevindt!

checkmark blauw icoon

Onze data engineers zorgen ervoor dat de juiste data uit jouw systemen komt

checkmark blauw icoon

Onze data managers zorgen voor een paraplu en structuur in de club

checkmark blauw icoon

Onze datascientists proberen jouw toekomst te voorspellen

checkmark blauw icoon

Onze BI’ers zorgen voor duidelijk sprekende dashboards en processen

checkmark blauw icoon

Onze data-analisten maken analyses waarmee je écht inzicht krijgt in je verleden

checkmark blauw icoon

Onze creativiteit zorgt voor oplossingen waar je zelf nog niet bij stil hebt gestaan

Aan de slag met Data? Let’s go!

Misschien ben je al gestart met het inzetten van data, of je wilt hier op korte termijn mee van start. Het is dan belangrijk om structuur aan te brengen in je reis. Wij helpen je hierbij. Stap voor stap naar datagedreven werken. Wij zijn jouw partner!

Samenwerken met Dux is geweldig! Een jong en dynamisch bedrijf met nieuwe vooruitstrevende en frisse ideeën over data. Daarnaast hoe ze een partnership inzetten en samen met hun partners tot een oplossing komen.

Frank Loventvos – Sr. Project Manager UWV

De meest gestelde vragen over Data

In de basis hebben wij gekozen voor deze specialismen. Echter merken wij ook dat er veelal meer om de opdrachten heen zit dan onze specialismen. Hier helpen we je graag bij. Daarnaast hebben wij een groot netwerk aan specialistische organisaties om ons heen verzameld die wij inzetten als onze expertise niet toereikend is. Mochten wij het niet kunnen, dan is nee natuurlijk ook altijd een mogelijk antwoord!

Ja zeker! Wij beschikken over een geweldige groep Dux’ers, die je graag van dienst zijn. In de afgelopen jaren hebben wij geregeld meegedraaid op lopende projecten om die te voorzien van specialistische inzet.

Dit hangt af van de vraag die er op dat moment is. Zo nu en dan komen wij er tijdens de kennismaking achter dat wij (nog) niet nodig zijn. Met de punten uit dit gesprek kun je dan zelf al aan de slag. Gemiddeld gezien werken wij vaker aan langer durende projecten, maar de inzet is al mogelijk vanaf een aantal uur. In een kort gesprek bespreken we de mogelijkheden!

Iedere organisatie is klaar om met data aan de slag te gaan. Het startpunt van de reis is echter afhankelijk van wat er momenteel al staat en hoe de systemen zijn ingericht. In een kort onderzoek brengen wij dit voor jou in kaart en op dat moment weten we waar we staan.

Data is ongeordende feiten en cijfers, terwijl informatie is gerangschikt en geordend data die context geeft en betekenis heeft.

Big data is een term die wordt gebruikt om zeer grote hoeveelheden data aan te duiden die te groot zijn om met traditionele methoden te verwerken.

Data kunnen worden verzameld door middel van enquêtes, formulieren, sociale media, e-commerce, sensoren en andere bronnen.

Big data-analyse kan helpen bij het verbeteren van besluitvorming, het identificeren van nieuwe kansen, het verminderen van risico’s en het verhogen van efficiëntie.

Data kunnen worden beveiligd door middel van encryptie, firewalls, toegangsbeheer, monitoring en incidentresponse.

Machine learning is een subset van kunstmatige intelligentie die zich richt op het ontwikkelen van algoritmen die zichzelf kunnen aanpassen en verbeteren op basis van gegevens.

Data governance is het proces waarbij bedrijfsprocessen worden geïmplementeerd om de kwaliteit, beschikbaarheid, integriteit en beveiliging van data te waarborgen.

De belangrijkste uitdagingen bij het beheren van big data zijn opslag, verwerking, analyse en beveiliging.

Data-analyse kan worden gebruikt om beslissingen te nemen op basis van feiten, het identificeren van trends en kansen, en het verbeteren van de efficiëntie van bedrijfsprocessen.

Business intelligence is een verzameling van technologieën, tools en methoden die worden gebruikt om data te verzamelen, opslaan, analyseren en visualiseren om inzichten te verkrijgen en beslissingen te nemen voor een bedrijf.

Samenwerken?

Wil je meer weten over procesmanagement en wat wij kunnen betekenen? Vul onderstaand formulier in en wij nemen vrijblijvend contact met u op.

"*" geeft vereiste velden aan

Wat is uw naam?*