Simone Na het afronden van je studie komt er veel op je af. Het vinden van de juiste baan kan voelen als een onmogelijke zoektocht. Ik ben heel blij dat ik de keuze hebt gemaakt om voor Dux Data te gaan werken.

In het begin is het samen zoeken naar een opdracht die goed bij je past. Met beperkte ervaring is het lastig om aan te geven wat je precies zoekt in een opdracht. Daarom vond ik het heel fijn dat Dux mij op weg hielp door mij gewoon te laten starten. Mijn eerste opdracht was in de rol van Privacy Officer. Ik moest toen nog erg wennen en had het gevoel alsof ik niet genoeg kennis had voor deze rol. Schijnbaar is dit een veel voorkomend probleem onder starters en heeft dit zelfs een naam, het ‘imposter-syndrome’. Je hebt het gevoel alsof je een indringer bent en moet verbergen dat je weinig weet. Gelukkig waren mijn collega’s bij Dux heel begripvol en hebben zij mij kunnen helpen van dit onzekere gevoel af te komen en vertrouwen te hebben in mijn eigen kennis en kunde.

SimoneNu bij mijn tweede opdracht heb ik dan ook zeker gebruik gemaakt van bovenstaande ervaring. Daardoor ben ik deze opdracht met veel meer zelfvertrouwen gestart en durf ik mezelf ondertussen een echte professional te noemen. Als junior projectleider krijg ik te maken met veel uitdagingen. Ik ben zowel bezig met uitvoerende als beleidsmatige taken rondom het werken met data en dit is heel divers. Binnen een organisatie gaat het soms niet zo snel als dat ik zou willen, maar een goede implementatie vergt veel geduld. Ik leer dan ook veel van mijn senior collega’s op de opdracht die mij wegwijs maken binnen het werken voor de overheid. Ik vind het fijn dat Dux Data mij de kans geeft om te groeien en met mij mee denkt wat het beste is voor mijn ontwikkeling.

Je krijgt de mogelijkheid om meerdere organisaties te zien en dit is voor mij als consultant van grote waarde, maar het helpt me ook te ontdekken wat bij mij past en waar mijn krachten liggen.

Mochten jullie zelf eens willen sparren met mij? Neem dan gerust contact op met Dux Data en wie weet spreken wij elkaar snel!

🍪 Wij gebruiken cookies om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden.