Informatiemanagement

Home > Diensten > Informatiemanagement

Wij zetten gegevens om in informatie zodat daarop besluiten gemaakt kunnen worden

Informatiemanagement lijkt soms wel een jungle vol hippe containerbegrippen, werkwijzen en ideologieën. Wij zorgen er met onze consultants voor dat het weer begrijpbaar wordt. Van strategische ideeën naar logische oplossingen. Daar gebruiken we handvaten voor maar staren ons niet blind op één methodiek. Het belangrijkste is namelijk dat het gedragen wordt binnen jouw organisatie. Daarom is iedere situatie voor ons maatwerk. Of er nu een nulmeting gedaan moet worden, er al een informatiebeheerplan ligt, er al Agile gewerkt wordt, de informatiebehoeften heel duidelijk of juist helemaal niet is. Voor ons maakt het niet uit. Wij zoeken jouw behoefte uit en gaan daarmee aan de slag.

checkmark blauw icoon

Onze informatiemanagers pakken verantwoordelijkheid voor het in kaart brengen van jouw informatiemanagement

checkmark blauw icoon

Onze informatieanalisten bieden je inzicht in de informatiebehoefte en informatiestromen

checkmark blauw icoon

Kennis van informatiebeheer is een heel belangrijk onderdeel om open en transparant om te gaan met informatie

checkmark blauw icoon

Van strategie tot operatie, wij maken informatiemanagement overzichtelijk en begrijpelijk

checkmark blauw icoon

Onze businessanalisten zorgen voor de brug tussen management en IT

checkmark blauw icoon

Informatiemanagement frameworks implementeren is voor ons dagelijkse kost

Aan de slag met Informatiemanagement? Let’s go!

Informatiemanagement goed inrichten is belangrijk zodat je inzicht hebt in de juiste informatie. Het vervolg is om te gaan (bij)sturen aan de hand van deze informatie. Eens sparren om te zien waar wij je bij zouden kunnen helpen? Klik hieronder als je wil gaan sturen op de juiste informatie.

De meest gestelde vragen over Informatiemanagement

Informatiemanagement is een proces waarbij organisaties hun informatie-activa beheren en benutten om hun bedrijfsdoelen te bereiken.

Data is ongeordende feiten en cijfers, terwijl informatie is gerangschikt en geordend data die context geeft en betekenis heeft.

Knowledge management is een proces waarbij organisaties hun kennis-activa beheren en benutten om hun bedrijfsdoelen te bereiken.

De belangrijkste voordelen van informationmanagement zijn verbeterde besluitvorming, efficiëntie, innovatie, kennis delen, en het verminderen van risico’s.

Informationmanagement kan worden geïmplementeerd door middel van een combinatie van technologie, processen, mensen en cultuur.

De belangrijkste uitdagingen bij het beheren van informatie zijn opslag, verwerking, analyse, en beveiliging.

Metadata is informatie over de data, zoals de naam, grootte, datum, eigenaar, etc.

Data governance is het proces waarbij bedrijfsprocessen worden geïmplementeerd om de kwaliteit, beschikbaarheid, integriteit en beveiliging van data te waarborgen.

Information architecture is de structuur, organisatie, labeling en navigatie van informatie.

Information governance is het proces waarbij bedrijfsprocessen worden geïmplementeerd om de kwaliteit, beschikbaarheid, integriteit en beveiliging van informatie te waarborgen.

Samenwerken?

Wil je meer weten over informatiemanagement en wat wij kunnen betekenen? Vul onderstaand formulier in en wij nemen vrijblijvend contact met u op.

"*" geeft vereiste velden aan

Wat is uw naam?*