Wat is de reden dat je voor Dux hebt gekozen?
Nadat ik was afgestudeerd, kon ik veel verschillende kanten op met mijn studie. Welke kant ik precies op wilde gaan, wist ik nog niet. De rol van consultant leek daarom een goede keuze voor mij. Binnen kijken bij verschillende bedrijven en er al werkende achter komen waar mijn passie ligt. Waarom ik specifiek voor Dux heb gekozen? Omdat Dux er niet alleen voor zou zorgen dat ik mezelf als professional kon ontwikkelen, maar als persoon. En dát sprak mij erg aan. Na mijn studie was ik nog niet klaar met leren en ontdekken. Ik wilde geen baan waar ik voor tien jaar aan vast zou zitten zonder verandering of vooruitgang. Ik wilde een uitdaging op zowel professioneel als persoonlijk gebied. Die uitdagingen heb ik bij Dux zeker gevonden!

Bij welke opdrachtgever zit je nu, wat zijn je taken en wat vind je het leukst aan je opdracht?
Momenteel ben ik werkzaam als Data Engineer bij RVO, wat valt onder het Ministerie van Economische Zaken. Omvattend is mijn takenpakket het beheren van het data warehouse. Daarbij ben ik echter ook bezig met zogenoemde ontwikkelprojecten. Samen met de business bekijk ik welke data zij nodig hebben in hun werkzaamheden op een efficiënte(re) manier uit te kunnen voeren en hoe ik ze deze data kan aanleveren. Verder houd ik mij nog bezig met uitzoeken wat API’s in de toekomst voor RVO zou kunnen gaan betekenen.

HET data warehouse is erg uitgebreid, omdat RVO een zeer grote organisatie is. Hierdoor heb ik in een korte periode veel kunnen leren op zeer uiteenlopende verschillende vlakken. Daarnaast vind ik het ontwikkelwerk erg leuk om te doen, omdat het veel analytisch denkwerk vraagt. Het voelt een beetje als een uitkomst vinden in een groot web van data; lekker puzzelen dus!

Wat vind je het leukste aan Dux en hoe denk je dat Dux zich onderscheidt van anderen?
Dux onderscheidt zich van anderen door niet alleen te zéggen dat ze persoonlijke en professionele groei belangrijk vinden, maar door hier ook daadwerkelijk stappen in nemen. Het is een groep jonge professionals die het beste in zichzelf naar boven willen halen. Dit wordt bereikt met uiteenlopende trainingen en zeer gezellige vrijmibo’s en uitjes! Het is echt een plek waar je jezelf kan zijn, kan leren van je collega’s en je mening kan uiten zonder dat er een oordeel wordt geveld.

Hoe zou je Dux omschrijven in 3 woorden?
Persoonlijk, gepassioneerd, dynamisch

Wat zijn je ambities?
Voor nu wil ik graag meer kennis vergaren over alles wat te maken heeft met Data en Data Science. Op deze manier wil ik ervoor zorgen dat ik van alle markten thuis ben en als een soort kameleon verschillende opdrachten kan oppakken om uitdaging te houden in mijn huidige en toekomstige werk.